The Shannara Chronicles

March 04, 2016


SOROZAT | The Shannara Chronicles

A Shannara - A jövő krónikája (eredeti cím: The Shannara Chronicles) igazán megdöbbentő fordulatokat ugyan nem hozott, de a célját elérte: szórakoztatott és lekötötte a figyelmem.

A sorozatot Terry Brooks könyvei alapján készítették, azon belül is az első Shannara-ciklus kötetei közül a második kötet (A tündérkövek) szolgált alapul az MTV-s szériának. A Shannara könyveket összefoglaló teljes listát itt tudjátok megtekinteni.

A sorozat célközönségéhez a tinédzserek/fiatal felnőttek tartoznak - ez abból látszik a legjobban, hogy a főbb karakterek a fiatalabb generáció képviselői. A trió tagjainak - Wil, Amberle, Eretria - a posztapokaliptikus világ problémái mellett a hétköznapokban előforduló gondokkal is meg kell küzdeniük (szerelem, barátság, család stb.), így sokkal közelebbivé 
válnak a néző számára. A sorozat írói kissé jobban is kibonthatták volna a karakterek jellemét, azonban abban mind megegyeznek, hogy az évad végére pozitív irányú fejlődést tapasztalhatunk náluk (pl. SPOILER! Amberle elfogadja azt, hogy egy magasabb célért fel kell áldoznia magát és átadja magát az Ellcrysnek. SPOILER VÉGE!).

A Shannara látványvilág szempontjából is remek: Mivel Új-Zélandon forgatták, a készítők nem haboztak kihasználni a hely adta szépséget. A vizuális effekteket is megfelelően oldották meg, egy MTV-s sorozathoz képest nem tűnnek "gagyinak" a CGI-os megoldások.
Természetesen nem egy tökéletes szériáról beszélünk, néhol kifejezetten értelmetlen döntéseket hoznak a szereplők, a dialógusok túl egyszerűek és a harcok alatti koreográfia kissé humoros, semmint félelmetes. 


A 2. évadot már be is rendelték, de a sorozat sikerességét tekintve ez nem is volt kérdéses.

You Might Also Like

0 megjegyzés