Pushing Daisies

by - April 03, 2016Cukormázas látványvilágba csomagolt, helyenként kissé morbid, szórakoztatóan megírt sorozat: így tudnám a legjobban jellemezni a Halottnak a csókot (eredeti cím: Pushing Daisies).

A tények a következők:

Ned, a pitekészítő, különleges képességgel rendelkezik: egy érintéssel fel tudja éleszteni a holtakat, egy újabb érintés azonban újra a halálba küldi őket. Mikor Emerson Cod, a nyomozó megismeri Ned képességét, pénzzé teszi azt: a hullaházban feléleszteti az erőszakos halált halt személyeket és igazságot szolgáltat nekik azzal, hogy elkapja gyilkosukat. Az egyik ilyen nyomozás során találkozik Ned, gyerekkori szerelmével, Chuckkal és mikor feléleszti a lányt, képtelen őt visszaküldeni a halálba. Így a lány életben marad és ez bonyodalmak egész sorozatát indítja el.

A Halottnak a csók egyik különlegessége a mesés elbeszélés. Egy narrátor kalauzol minket végig minden epizódon, aki nem csak az aktuális eseményeket kommentálja, hanem háttér információkkal is szolgál a nézők számára. A végén mindig ő összegzi a történteket és a legyőzendő "gonoszról" (hisz minden mesébe kell egy főgonosz) is általa kapunk teljes képet (hogy ki ő, mit miért tett stb).
A karaktereket nehéz nem szeretni; még az elején negatívan bemutatkozó szereplőkért is izgulunk és kíváncsian várjuk sorsuk alakulását.
A mesés hangulathoz jelentősen hozzájárul a széria látványvilága. A díszlet nagyon részletes és mérhetetlenül színes, a jelmezek kissé furán hatnak, de mégis teljesen igazodnak a készítők által megteremtett világhoz. Legjobban talán az Amelie csodálatos életéhez tudnám hasonlítani.
A sorozat másik erényeként a jól megírt forgatókönyvet mondanám. A humoros szituációk kiválóan színesítik a cselekményt és a dialógusok rendkívül szórakoztatóak (imádtam benne a játékos szófordulatokat). Olykor azonban a készítők mélyebb tartalommal is megtöltik a párbeszédeket, az embert igazán elgondolkodtatja egy-egy mondat, még ha egy komolytalanabb jelenetbe is van beleírva.
A Halottnak a csók kifejezetten feelgood sorozat, amit azért nézünk, hogy jobban érezzük magunkat. A szériát körülölelő bájos légkör miatt ideálissá társ lehet egy nyugodtabb hétvégéhez.Sajnálatos módon két évad után kaszálták a sorozatot, ennek ellenére mégis úgy gondolom, hogy megéri időt szánni rá, mert garantáltan beleszeretünk a világába.


You May Also Like

0 comments