Oscar- díj (2017)

February 27, 2017


Sziasztok!
Idén is a hagyományokhoz híven megnéztem az Oscar-díj átadót és úgy döntöttem, hogy írok egy rövid összegzést róla. 


A műsorról

Jimmy Kimmel kiváló házigazda volt. Alapból bírom a humorát, rengeteget nevettem pl. azon, hogy itt is felhozta a folytonos csatározását Matt Damonnel. Szórakoztató szituáció volt az is mikor "turistákat" hoztak be a terembe. Lin-Manuel Miranda rapét most is imádtam (de ami azt illeti, ő bármit is csinál, az csak jó lehet). Legjobban persze Michael J. Fox (a Vissza a jövőbe a kedvenc filmem) Hamilton (ez pedig az egyik kedvenc musicalem) éneklése tetszett. Micsoda legenda ez az ember.
A Mindenki győzelmének pedig nagyon örültem, gratulálok az alkotóknak! :)A jelöltek teljes listáját itt találhatjátok meg.

Nyertesek

Kategóriák, amelyekről nem fogok értekezni, mert nem tudok érdemben hozzászólni (kevés filmet láttam vagy egyet se): A legjobb férfi főszereplő, a legjobb férfi mellékszereplő, legjobb vágás, legjobb eredeti forgatókönyv, legjobb adaptált forgatókönyv, legjobb hangkeverés, dokumentumfilm és rövid film.

Legjobb smink

Ki nyert: Öngyilkos osztag
Kinek szurkoltam: Star Trek

Értettem az okát, hogy miért neki ítélték az Oscart - Krokodil sminkje nagyon jó lett -, de a Star Trekért sokkal jobban izgultam. Mégiscsak ötven új fajt hoztak létre és készítettek el! Számomra ezért kellett volna őket honorálni és nem az Öngyilkos osztagot.


Legjobb jelmez

Ki nyert: Legendás állatok és megfigyelésük
Kinek szurkoltam: Legendás állatok és megfigyelésük

Ennek az Oscar-díjnak nagyon örültem, mert Harry Potter rajongóként úgy gondolom, hogy a HP univerzumnak már igazán járt ez az elismerés.
(Az eredeti széria tizennégy Oscar-jelölést kapott, de sosem nyert.)

Fantastic Beasts and Where to Find Them


Legjobb hangvágás 

Ki nyert: Arrival
Kinek szurkoltam: Arrival

Az Arrivalnél tökéletes volt a hanggal való játék, nagyon tetszett, szóval egyetértettem a döntéssel.

Legjobb női mellékszereplő

Ki nyert: Viola Davis (Fences)
Kinek szurkoltam: Octavia Spencer (Hidden Figures)


Viola Davisnek már a lélegzésért Oscart adnék, mert egy zseniális színésznőnek tartom. A nyerése borítékolható volt, az egyetlen ok, amiért Octavia Spencernek szurkoltam, hogy a Fences-t nem láttam, Octavia alakítását a Hidden Figuresben meg imádtam.


Legjobb idegennyelvű film


Ki nyert: The Salesman
Kinek szurkoltam: Man Called Ove/Land of Mine

Ebből a kategóriából csak ezt a két filmet láttam, ezért szurkoltam nekik. A Land of Mine számomra nagyot ütött, ezért az ő győzelmének igazán örültem volna.

Under sandet
(Land of Mine)

Legjobb animációs filmek

Kik nyertek: Piper (rövidfilm), Zootopia (egész estés film)
Kiknek szurkoltam: Piper, Zootopia

A rövidfilm kategóriában a Piper sikere kérdéses sem volt. Nagyon szépen rajzolt és aranyos történetet kaptunk. A Borrowed Time témája persze inkább Oscar alapanyag volt, a Pearl technikailag pedig tízből tízes, mégis a Piper fogott meg a leginkább.
Az egész estés filmeknél már kissé nehezebb a döntés: persze a Zootopia egy kiváló rajzfilm volt - nem csak animáció, de mondanivaló szintjén is -, viszont volt ebben az évben egy Kubonk, aminek a látványvilága gyönyörű volt és egy Moanánk is, ami szintén fantasztikusan volt kivitelezve. Erős mezőny volt.


Legjobb vizuális effektek


Ki nyert: A dzsungel könyve
Kinek szurkoltam: Doctor Strange

A dzsungel könyve is jogosan nyerte el a díjat, mégis jobban szurkoltam a Doctor Strange-nek (főleg azért, mert annyira megszerettem).Doctor Strange


Legjobb operatőri munka/legjobb rendezés/legjobb látványtervezés/legjobb eredeti zene/legjobb eredeti dal:

Ki nyert: La La Land

Egyetértek mindegyik döntéssel, bár azért be kell vallanom, hogy örültem volna egy Moana győzelemnek Lin-Manuel Miranda miatt vagy egy Lion Oscarnak. Illetve a Fantastic Beasts látványa is csodálatos volt. :)

Legjobb színésznő

Ki nyert: Emma Stone
Kinek szurkoltam: Natalie Portman

Ennél eléggé dühös voltam, mert noha Emma Stone-t imádom, de az alakítása nem hozott számomra akkora katarzist, mint Natalie-é a Jackie-ben, ezért ezt kissé igazságtalannak éreztem.


Legjobb film

Ki nyert: Moonlight
Kinek szurkoltam: Lion

Megértem, hogy miért a Moonlight nyert, hisz megannyi témát feszeget és történelmet is írtak ezzel a győzelemmel. Viszont személy szerint a Lion százszor jobban megérintett és Dev Patelnek és a filmnek is adtam volna egy Oscart. 


Lion
Ennyi lett volna az én kis összefoglalóm. Jövő évi díjátadót már alig várom, addig is jó filmezést mindenkinek!

You Might Also Like

0 megjegyzés