Unbreakable Kimmy Schmidt

August 01, 2017

SOROZAT | Unbreakable Kimmy Schmidt

Az elmúlt napokban végignéztem az Unbreakable Kimmy Schmidt 3. évadát, szóval úgy gondoltam, hogy szentelek ennek a Netflixes sitcomnak egy posztot, mivel egy eléggé lelkes rajongója vagyok a sorozatnak.

Az Unbreakable Kimmy Schmidt egy 29 éves lány, Kimmy Schmidt életét mutatja be.
A sorozat abszurd cselekményét már az első epizódban szépen megalapozzák a készítők: a történet ugyanis akkor kezdődik, amikor 15 év bunkerban töltött év után Kimmy kiszabadul a nagyvilágba. 14 évesen ugyanis egy tisztelendő atya elrabolta őt és még mellette 3 másik lányt is és azt hazudta nekik, hogy eljött a világvége, ezért biztonságuk biztosítása érdekében, a bunkerban kell folytatniuk az életüket.
Kimmy hiába maradt le a világ eseményeinek nagy részéről, mégis lelkesen és pozitívan kezd új életet, mi pedig jót derülhetünk azon, hogy hogyan is alkalmazkodik a XXI. századi élethez. Hamarosan új barátokra is lel - a hóbortos Lillian Kaushtupper és a hírnévre vágyó színész Titus Andromedon személyében. Nem telik el sok idő és munkát vállal a gazdag, mintafeleség Jacqueline Voorhees otthonában is. Kimmy megtapasztalja a világ szépségét és rondaságát is, azonban semmi nem törheti le mérhetetlen optimizmusát és célját: hogy segítsen az embereken.
A kedvenc karakterem határozottan Titus, aki drámakirálynői státuszával és dalaival mindig képes volt megnevettetni. Idővel Jacqueline lassan kibontakozó személyiségét is megkedveltem és az alig szereplő Andrea -  akit Tina Fey játszik, aki mellesleg az egyik alkotója is a sorozatnak - is közel került a szívemhez.
A 3. évadban leghangsúlyosabb szerepet a feminizmus és a politika kapta. Végig kikacsintanak az amerikai elnökválasztásra, illetve a főcímben elhangzó "but females are strong as hell" jelmondat is nagyobb mértékben érvényesül.
A sorozat elérhető Netflixen, évadonként 13 résszel és 30 perces epizódokkal. Tökéletes kikapcsolódás egy könnyed Netflixes hétvégéhez és a 4. évad is érkezik jövőre. 

You Might Also Like

0 megjegyzés