Trónok harca book tag

by - October 22, 2017Nagyon megtetszett Tomcsik Nóra blogján a Trónok harcás book tag, szóval úgy döntöttem, hogy én is kitöltöm ezt a taget. Lássunk is neki!1. "Mi nem vetünk."
Egy könyv, amit nem lennél hajlandó megvenni.


Azt tudni kell, hogy kortársak közül elég sokszor olvasok New Adult könyveket, viszont nagyon kevés volt az olyan, ami ténylegesen is tetszett és nem idegesített fel. A válaszom az lenne erre a kérdésre, hogy a New Adult könyvek nagyrészét nem venném meg, de hogy egy példát is hozzak Kylie Scott: Play - Futam volt az idei egyik ilyen New Adult olvasásom és rettenetesen szenvedtem vele, nem szeretném a polcomon látni.

2. "Tűz és vér."
Egy könyv, ami erős érzelmeket váltott ki belőled.


A tavalyi év során az egyik ilyen könyv Patrick Ness -Siobhan Dowd: Szólít a szörnye volt. A regény alapvetően egy mese, ami gyönyörűen mutatja be, hogy milyen érzés félni a szeretteink halálától, hogy jogosan vagyunk szomorúak és hogy szabad dühösnek lennünk a kialakult szituációra (sőt, az is egy teljesen indokolt érzés, ha azt kívánjuk, hogy bárcsak vége lenne). Emlékszem, hogy mennyire torokszorító volt olvasni mindig mikor eljött 12:07 és hogy mennyire összetörte a szívem. A felétől végigsírtam.

3. "Közeleg a tél."
A kedvenc téli olvasmányod.

Őszintén szólva a karácsony nem a kedvenc ünnepem, ezért nincs is olyan olvasmány, amit feltétlen szeretek ilyenkor. Egyedül Charles Dickens: Karácsonyi ének-ét tudnám megemlíteni, ami kifejezetten tetszett a karácsony témakörében (Dickens fantasztikusan ír).


4. "Család. Kötelesség. Becsület."
Egy könyv szoros családi kötelékekről.

Évekkel ezelőtt olvastam a Csodaidők sorozat első részét, Raana Raas írónőtől, Az ogfák vörösét. Az emlékeim kicsit megkoptak a könyvet illetően - és azóta se folytattam a második résszel, pedig még mindig tervezem, mert nagyon tetszett az első is -, de arra emlékszem, hogy ez egy sci-fis családregény volt, amely a Raas családot mutatja be (miközben vallási, politikai, társadalmi és morális kérdéseket is boncolgat), három karakter szemszögén keresztül.

5. "Erőssé növünk."
Egy könyv, amihez nem fűztél nagy reményeket, de miután elolvastad, meglepően tetszett.

Olvasásaim között van, hogy feltűnnek erotikus témájú regények is, mint például Tiffany Reisz: A szirén című könyve. Féltem tőle, hogy olyan unalmas vagy igénytelenül megírt lesz, mint a többi ilyen témájú könyv, de kellemesen csalódtam. Ugyan tabutémákat boncolgat, amik nem tartoznak a komfortzónámba, de Tiffany Reisz írásmódja egyszerűen zseniális. Gyengéd lelkűeknek nem ajánlom.6. "Miénk a harag."
Egy könyv, amitől dühös lettél.

Young Adult kategóriában már sikerült csökkentenem az olvasásaim, azonban két éve a kezembe vettem Maggie Stiefvater - A Hollófiúk című könyvét. Mindenki dicsérő szavakkal írt róla, ezért lelkesen álltam neki, de sajnos nem nyerte el a tetszésem. Stiefvaternek van egy zseniális alapötlete (négy fiú és egy lány a Ley-vonalak után kutatnak, hogy megtaláljanak egy walesi királyt), amit rettenetesen rosszul bont ki, és sajnos, az írásmód se segít egyáltalán a helyzeten.


7. "Meg nem hajol, meg nem rogy, meg nem törik."
Egy könyv, amit megingathatatlanul szeretsz.

Nem lesz túl meglepő ez a válasz. A Harry Potter sorozatból Az azkabani fogoly lesz mindig is a kedvencem. Ezt nem is szeretném kifejteni jobban. A Harry Potteren nőttem fel és megingathatlanul fogom mindig is szeretni.8. "Egy Lannister mindig megfizeti az adósságát." 
Egy könyv, aminek úgy érzed, adósa vagy.

Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij - Bűn és bűnhödés című regényét első olvasás után nem szerettem, azonban úgy hozta az élet, hogy el kellett még egyszer olvasnom (először gimnáziumban, aztán egyetemen). Noha még mindig nem lett a kedvenc regényem, de másodszori olvasásra már megértettem a zsenialitását. A gyilkosság, ami miatt Raszkolnyikov bűnhödik, a könyv negyedénél következik be, onnantól kezdve viszont, egy gyönyörűen felépített lélekábrázolást olvashatunk. Megéri elolvasni.
II. RÉSZ: Rajongói elképzelés
1. Melyik karaktert szeretnéd a Trónok harca nyerteseként látni, azaz ki üljön a végén a Vastrónon?

❤❤❤

2. Szerinted melyik karakter fog a sorozat végéig élve maradni, és ki fog időközben meghalni? Kit szeretnél továbbra is élve látni?

Cersei-t mindenképp szeretném ha meghalna, mivel nagyon nem kedvelem a karakterét és a végén szerintem meg is fogja kapni a méltó büntetését a tetteiért. Élve látni pedig Tyriont, Jaime-t, a Starkokat és Daeneryst szeretném. Ismerve a Trónok harcát ennyi kedvenc karakterem nem fogja túlélni, de azért reménykedni szabad, nem?


III. RÉSZ: Mi lenne velem a Trónok harcában?

1. Nyernél, vagy meghalnál?
Ez nem is kérdéses, hogy meghalnék. A mindennapokban is sokat szerencsétlenkedem, esélyem se lenne a Trónok harcában.

2. Melyik házba tartozol?
A Starkokhoz tartoznék legszívesebben, de valószínűleg valami teljesen ismeretlen család tagja lennék, ha tényleg benne lennék a Trónok harcában.

You May Also Like

0 comments