Decemberi olvasmányok

December 01, 2017NK BOOKCLUB | Decemberi olvasmányok


Egy korábbi blogbejegyzésben már írtam arról, hogy Tomcsik Nórával klasszikus irodalommal foglalkozó könyvklubot indítunk.
Havonta két regényt fogunk elolvasni, de arra gondoltunk, hogy Nektek adunk egy kis könnyítést: választhattok a két regény közül, hogy melyiket szeretnétek elolvasni (persze azt is lehet, hogy mind a kettőt). Mi mindig mind a kettőről fogunk értékelést hozni, az egyikről mindig hónap közepén, a másikról mindig a hónap végén.


A decemberi olvasmányok a következők: 

Az egyik a viktoriánus kor legnagyobb írójának második regénye. Története egy árva fiúról szól, akinek hányatatott sorsát az író fekete humorral átszőtt, szarkasztikus hangvételű, realista ábrázolásmódján keresztül ismerhetjük meg. Ez a társadalmi regény a korban súlyos aggodalmakat váltott ki London árva gyermekeinek sanyarú sorsáról. Ez lenne Charles Dickens – Twist Olivére. 

A második regény Budapesten játszódik. Ez az ifjúsági regény egy „háborút” mutat be; a területért folyó harcokat olyan komolyan veszik a fiúk, mintha valóban hadiállapot lenne. Az üzenete a regénynek időtlen, hisz nincs nagyobb erény, mint bátornak lenni, kiállni az igazadért és hűséggel harcolni a barátaid oldalán. Ez a regény nem más, mint Molnár Ferenc – A Pál utcai fiúk című alkotása.


Reméljük tetszenek majd ezek a klasszikus regények. Tartsatok velünk és járjuk be együtt a viktoriánus London utcáit vagy harcoljunk együtt a grundért Budapesten. 

A molyos zónát itt találhatjátok meg.

You Might Also Like

0 megjegyzés