Kedvencek 2017 | Filmek

December 18, 2017


Kedvencek 2017 | Filmek

Mivel a 2017-es évnek vége, ezért arra gondoltam, hogy írok egy bejegyzést arról, hogy mely filmek voltak a kedvenceim idén. Vágjunk is bele!


La la land (2016)
Mivel alapból szeretem a musicaleket, ezért biztos voltam benne, hogy a La la land-et is szeretni fogom. A képi világa és a zenéi teljesen levettek a lábamról. A színészi játékkal illetve a végkifejlettel ugyan akadtak problémáim, de még így is teljesen elvarázsolt, mert egy igazán szép történetet mesél el az álmokról és azoknak beteljesítéséről. A film megnézése után még hetekig hallgattam a hivatalos soundtracket.Lion (2016)
Gyönyörű és érzelmes történet. Eddigi életem során főleg olyan indiai filmekbe nyertem betekintést, amelyek vagy India nyomornegyedeit mutatták be vagy zenés, táncos Bollywood-i módon meséltek el egy történetet. A Lion viszont egészen más. Kiváló módon mutatja be egy fiú életét, akinek Indiában kezdődik el az élete, de Ausztráliában folytatódik. Saroo, örökbefogadó családjánál válik felnőtté. Élete megfelelően alakul, mégis vágyat kezd el érezni az iránt, hogy hazataláljon. Így kezdődik meg a kutatás rég elveszett otthona után.
A fiatal Saroo (Sunny Pawar) alakítása már önmagában nagyon tetszett, viszont a felnőtt Saroo (Dev Patel) volt az aki könnyeket csalt a szemembe. Az utolsó jelenetek igazán szívbemarkolóak. Csodás történet.
Egy kutya négy élete (2017)
Ez volt az a film, amit az idei évben már vagy hatszor újranéztem. Egyszerre szép, megindító és édes film, ami tökéletesen bemutatja, hogy négylábú kedvenceink életében mekkora szerepet is játszunk.
A négy kutya életét végignézve mind levonhatunk egy fontos tanulságot: a legfontosabb dolog az, hogy csak élnünk kell a mostban.


A szépség és a szörnyeteg (2017)
Ez a Disney mese volt kiskoromban az egyik kedvencem. Mikor bejelentették, hogy adaptálni fogják, azonnal tudtam, hogy ezt mindenképp látnom kell.
A ruhák, a díszletek és a dalok megigéztek; teljesen a rajzfilmben láttotakat emelték át a vászonra. Azonban meglepő módon nem Belle lett a kedvencem: Gaston oldalán LeFou-val olyan alakítást nyújtottak, hogy a kedvenc jelenetem az a bizonyos kocsmajelenet lett.

Arthur király - A kard legendája (2017)
Guy Ritchie egy teljesen más szemszögből közelíti meg Arthur Pendragon legendáját, viszont ezt olyan profizmussal teszi, hogy teljesen lenyűgözi a nézőt. A történet egy percre se lassít le és a színészi játék is igazán jó.
Kiemelkedő volt azonban számomra az operatőri munka és a zenei aláfestés, amelyek különleges hangulatot adtak a filmnek.
Az utolsó jelenet pedig beillett volna egy videójáték végső leszámolásának. Mindenképp ajánlom.
Kincsem (2017)
Végre egy belevaló magyar film! Nagy Ervin tökéletes. Pont.
Magyar filmek terén még van mit bepótolnom, de a Kincsem bizony bekerült a tíz kedvenc hazai filmem közé. Elsősorban a témája fogott meg: ugyan hallottam már Kincsemről, de voltak a történetében számomra homályos foltok. A film megfelelően reflektált ezekre, választ kaptam a kérdéseimre.
Kifejezetten tetszettek a jelmezek, a zene és az operatőri munka - főleg a lóverseny jelenetek lettek szépen felvéve. A CGI néhol ugyan számomra nem volt tökéletes, s a szerelmi szálnál is voltak olyan jelenetek, amelyek nem nyerték el a tetszésem, de így is élvezhető egy film volt.

Dunkirk (2017)
Feszültséggel teli, gyönyörű snittekkel, kiváló hangeffektekkel illetve zenével felszerelt film egyenesen Nolantől. A Dunkirk különlegességét számomra az adja, hogy képes úgy történetet
mesélni, hogy nincsenek benne drámai, vérengzős csatajelenetek helyettük az emberi érzelmek és a feszült várakozás kerül előtérbe. Készült róla egy blogbejegyzésem is ahol részletesebben mesélek arról, hogy miért is szerettem annyira a Dunkirköt.

Wonder Woman (2017)
A DC világa sokkal távolabb áll tőlem, mint a Marvelé, ezért kevés háttértudással ültem le, hogy megnézzem a Wonder Womant. Azonban a film a kezdetektől indít, innen vezeti be a nézőt Diana és az amazonok történetébe. A Wonder Womannek nem csak a látványvilága és a forgatókönyve kiváló, hanem a színészei is. Legjobban Gal Gadot tetszett - egyszerre ismerhettük meg Diana-t, mint egy igazi harcos és mint az emberiség sorsáért aggódó főhősnőt. S Gadot minkettőt nagyszerűen játszotta.

A Pál utcai fiúk (1968)
Ez az egyetlen kivétel a felsorolt filmek között, amely nem egy idei alkotás. A Pál utcai fiúk története kiskoromban nem volt  a kedvencem, idén viszont változás történt és megkedveltem. Ez az adaptáció méltó feldolgozása Molnár Ferenc klasszikussá vált regényének. A fiúk színészi játéka és a történetvezetés is szépen követi a regényt. Egyetlen változtatást sajnáltam: hogy kihagyták Geréb bocsánatkérését és visszafogadását.
Star Wars VIII: Az utolsó Jedik (2017)
A Star Wars filmeket ugyan még csak két éve szeretem, mégis lelkesen vártam az új trilógia második részét. Spoilerezni nem fogok, viszont annyit azért írok róla, hogy hibái ellenére is tetszett. Nem lett a kedvenc Star Wars filmem, de az újító szándékát mindenféleképp értékelem. Látványilag igazán lenyűgözött, Kylo Ren karakterét még jobban megszerettem és összességében kíváncsian várom a folytatást.

Nos ez lenne az én listám. Voltak filmem, amelyek hasonlóképp megfogtak ebben az évben, mégis nem kerültek fel erre a listára, ugyanis azokról szerettem volna blogbejegyzést írni csak, amelyek közel kerültek a szívemhez és adtak valamit az életemhez.
A ti listátok hogy szól?

You Might Also Like

0 megjegyzés