Life Is Strange

May 24, 2018Videojátékok terén a tudásom elég hiányos, viszont az évek során voltak olyan játékok, amik felkeltették az érdeklődésem. Az egyik ilyen játék Life Is Strange névvel jelent meg 2015 januárjában. Összesen öt epizódot készítettek belőle (a záróepizód 2015 októberében jelent meg).
A Square Enix (Final Fantasy, Kingdom Hearts, Tomb Raider) által publikált narratív kalandjáték középpontjában a döntések állnak. A játékos feladata az, hogy alaposan átgondolva a lehetséges következményeket, válasszon egy lehetőséget egy adott szituációban, ezzel megalapozva főhősünk sorsát.
A cselekmény egy tizennyolc éves lány, Max Caulfield köré épül. A fiatal lány nem rég költözött vissza szülővárosába, ahol a Blackwell Academy-re járva, fényképészetet tanul. Szenvedélyének a játék előrehaladtával érdekes vonzata lesz: Max ugyanis felfedezi (egy fénykép készülte után), hogy képes visszafordítani az időt. Ennek a képességnek hála menti meg ex-legjobb barátja, Chloe Price életét is. A két lány ettől kezdve elválaszthatatlan barátok lesznek és együtt vetik bele magukat Arcadia Bay életébe, illetve iskolájuk sötét rejtélyének feltárásába. A lányok nyomozása során fény derül Chloe legjobb barátjának (Rachel) eltűnésének titkára is.


Max az első epizódban használja először időutazó képességét.
Life Is Strange (2015)

Ezt a játékot könnyű játszani, még az olyan videojáték-analfabétáknak is, mint én vagyok. Bátran ajánlom bárkinek, akit a nehezebb videojátékok elriasztottak eddig. Az irányítása és a játékmenete is nagyon egyszerű. A látványra nagy hangsúlyt fektettek a készítők: a tájak részletgazdagsága igazán lenyűgöző. A karakterek külseje és személyisége is kidolgozott - és nem csak a főszereplők, de a mellékkarakterek is komplexek. Legjobban személy szerint a két főszereplőt kedveltem meg: Max szerényebb, művészi jelleme szépen illeszkedik Chloe vagányabb természetéhez.
Ezek mellett a videojáték erőssége még a zene is. A játékhoz írt zenéken kívül, kiváló indie dalok szolgálnak aláfestésül egy-egy jelenethez. Olyan előadókkal találkozhatunk, mint: alt-J, Angus & Julia Stone és Syd Matters.

A videojáték második része - Life Is Strange: Before the Storm - 2017-ben jelent meg.
Ez a rész az eredeti játék előtt három évvel játszódik és Chloe és Rachel állnak a központban. Az ő történetüket ismerhetjük meg egészen megismerkedésüktől kezdve barátságuk kialakulásáig (illetve ha úgy alakítod a történetet, akkor szerelmesek is lehetnek egymásba). Ebben a részben már nem kap szerepet az időutazás, helyette azonban találkozhatunk egy másfajta képességgel, illetve újításokkal is a játékmódban. Kalandokban ebben a részben sincs hiány, méltó előzménye az eredeti játéknak, noha az első rész azt hiszem mindig is közelebb fog állni a szívemhez.

Chloe élete teljesen megváltozik, miután találkozik Rachel-lel.
Life Is Strange: Before the Storm (2017)


Ha sikerült meghoznom a kedvetek ehhez a játékhoz, akkor az alábbi platformokon tudjátok elérni: PlayStation 3,4, Xbox 360/One , Windows, Mac, Linux, Android és iOS.

Jó játékot!

You Might Also Like

0 megjegyzés