A dzsungel könyve (musical)

June 14, 2018A Pál utcai fiúk okozta lelkesedésen felbuzdulva két hete egy hirtelen döntés hatására vásároltam egy jegyet A dzsungel könyve musicalre. Gyerekként sokszor hallgattam a dalokat, a színdarabra azonban nem jutottam el, de június 2-án szombaton végre én is ott ülhettem a közönség soraiban.

A dzsungel könyve ősbemutatója 1996-ban volt a Pesti Színházban. A darabot Hegedűs D. Géza rendezte, a szöveget Békés Pál írta, a dalszöveget és a zenét pedig a Dés László-Geszti Péter páros szerezte. A színdarab sikere azóta is töretlen, már több mint 1000 előadást élt meg, a jubileumi előadást 2013-ban tartották.

A musicalt két felvonásban játsszák, amelyekben Maugli történetével ismerkedhetünk meg. A fiú gyerekként kerül a dzsungelba, ahol Akela és farkasai maguk közé fogadják. Mellettük Balu, a medve és Bagira, a fekete párduc lesznek segítői. A dzsungel azonban veszélyeket is rejt: Sir Kán, a veszélyes tigris ugyanis a céljául tűzte ki, hogy megöli a fiút. A darab végén azonban a jó győzedelmeskedik és Sir Kán is megkapja azt, ami jár neki.
A színdarab erősségeként a szövegkönyvet emelném ki. A párbeszédek humorosak, nem csak a gyerekek, de a felnőttek számára is élvezetes. A zene fülbemászó, a dalszövegek hol szórakoztatnak, hol pedig elszomorítanak.
A színészeket illetően én Medveczky Balázzsal láttam a főszerepben a musicalt, nekem ő nagyon tetszett, mint Maugli. Ellenségét, Sir Kánt, Ember Márk játszotta, aki szintén nagyszerű alakítást nyújtott. Mellékszereplők terén legjobban Csilt imádtam, akit Fesztbaum Béla személyesített meg.
Mindenképpen csak ajánlani tudom ezt a musicalt, ha lehetőségetek van rá, tekintsétek meg. Kiváló szórakozást nyújt gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.


A dzsungel könyve musical -  Sir Kán (Ember Márk)

A musical hivatalos albumát ITT tudjátok meghallgatni.

You Might Also Like

0 megjegyzés